חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קפריסין מדריך למטיילים

עזרה בתכנון מסלול טיול לקפריסין? השאירו פרטים 👇

קפריסין – תעודת זהות – כל מה שאתם צריכים לדעת לפני נסיעה לקפריסין | המדריך המקיף ביותר באינטרנט על קפריסין למטיילים הישראלים!

תוכן עניינים

אתרים ארכיאולוגים עתיקים

קפריסין היא ביתם של אתרים ארכיאולוגים , זהו ביתם של קברי המלכים מהמאה הרביעית לפני הספירה,  שרידים ארכיאולוגיים רבים של וילות שונות, ארמונות, תיאטראות, מבצרים ומרחצאות .

Ancient Kourion קוריון העתיקה

קוריון העיר עתיקה זו ממש מחוץ ללימסול היא בגדר ביקור חובה כשאתם מבקרים בקפריסין, תוכלו לטייל בין הבניינים  ולהתפעל מההיסטוריה העתיקה  ומהשרידים העתיקים, רומיים וביזנטיים, במיוחד כדאי לבקר בתיאטרון ההלני העתיק, פסיפסים ומקדשים .

העיר העתיקה הזאת מהמאה ה-8 לפני הספירה ממוקמת על פני צוק עם נופים של האזור הכפרי וים התיכון. זו הייתה אחת מממלכות הערים החזקות ביותר של קפריסין העתיקה.

תוכלו להתרשם מהמבנים ששרדו, התיאטרון, פאלאסטרה (בית ספר להיאבקות יווני עתיק), המקדשים, המרחצאות, השוק,  ומקדש אפולו הילאטס  .

קוריון נוסדה על ידי מתיישבים מארגוס שבפלופונסוס. החפירות חשפו אנדרטה עתיקה שהוקדשה לאל אפולו הילאטס (הילטים = עצים) כלומר אלוהי היערות. כתובות שנמצאו מראות כי אפולו נסגד כמגן קוריון והפולחן נמשך עד המאה ה-4 לספירה.

על אותה גבעה נמצאים שרידי מקדש ארבעת העמודים מסוף התקופה הקלאסית, במיוחד מהתקופה ההלניסטית (325-50 לפנה"ס), הרומית (50-330 לספירה) והתקופה הנוצרית המוקדמת (המאה הרביעית). זה היה מקלט שסיפק אמבטיות לספורטאים כשהם התעמלות, תוכלו לראות גם זירה להיאבקות.

המקדש  היה המבנה הראשי, בתחילה  נבנה בסוף התקופה ההלניסטית הקדומה והשלב השני שלו נבנה מאוחר יותר במאה ה-1 לספירה. אחר כך נבנה המקדש מחדש .

אתר המקדש העתיק ניזוק בתקופה הרומית. נמצאו שרידי אנדרטה עגולה עם רצפה מרוצפת,  ששימשו לפולחן הרומי. המקדש הורחב במאה ה-6 לפני הספירה , חלק מהשלב המאוחר שוחזר לאחר שרעידת האדמה ההרסנית של שנת 365 לספירה גרמה לו להתמוטט. במהלך המאה הרביעית לספירה, סגידה לאל אפולו הילאטס הסתיימה. הנצרות עלתה והתפשטה, התושבים פנו לנצרות ונשארו נוצרים עד היום.

הפשיטות בזזו והציתו את העיר אילצו את התושבים לנטוש את בתיהם ולעבור מזרחה. החלקים ששרדו נמצאו על ידי מחלקת העתיקות בלימסול. העבודה הופסקה ב-1964 אבל בית המקדש היפה והמדהים שוחזר. 

מונומנטים חשובים של קוריון הם:

השוק הרומי  , בית אכילס. בית רומי זה מהמאה הרביעית לספירה נקרא לכבודו של הגיבור אכילס, דמות חשובה בספרות העתיקה, בית הגלדיאטורים , בית רומי שקיבל את שמו מיצוגי פסיפס של גלדיאטורים שעיטרו את החצר המרכזית, מהמאה ה-3 לספירה.

התיאטרון עם 3,500 מושבים שנמצא, משמש עד היום לאירועי תרבות עם רקע של נוף ים עוצר נשימה.  הוא מהמאה ה-2. לפני הספירה .

הבזיליקה האפיסקופלית הנוצרית הקדומה , אחת המונומנטים הנוצריים הקדומים החשובים ביותר בקפריסין גם נמצא באתר זה. המקדש נבנה בתחילת המאה ה-5 לספירה, בעוד שבמאה ה-6 לספירה נרשמו כמה שינויים עם רצפות חדשות מכוסות פסיפס ושיבוצי שיש (פסיפסים צבעוניים של פיסות שיש קטנות). מצפון לבזיליקה היה אטריום ובית טבילה. 

סלמיס העתיקה

יחד עם קוריון העתיקה, סלמיס העתיקה הוא האתר הארכיאולוגי החשוב ביותר של הממלכה העתיקה בקפריסין, הוא ממוקם כ-73 קילומטרים מזרחית לניקוסיה, עם שפע של חורבות, ושרידים של מבנים עתיקים.כמעט כל השרידים הם מהתקופה היוונית-רומית והביזנטית של העיר, אבל ההיסטוריה של סלמיס משתרעת הרבה יותר אחורה. הסברה היא שהוא נוסד מיד לאחר מלחמת טרויה והיה תחת פיקוד אשור, פרסי, יווני-תלמי, רומי, ביזנטי וערבי, מה שמשקף את ההיסטוריה הקלאסית של האי עצמו.

אגיוס לזרוס (Agios Lazaros)

כתובת: Agiou Lazarou (הכיכר המרכזית של לרנקה)

כנסיית האבן המפוארת של אגיוס לזרוס נבנתה במאה ה-9 על ידי הקיסר ליאו השישי ושוחזרה במאה ה-17. היא אחת הדוגמאות המדהימות ביותר של אדריכלות ביזנטית בקפריסין ושוכנת מעל קברו של הקדוש. בעמוד אחר אייקון כסף משנת 1659, עם תמונה של לזרוס הקדוש.

שלוש הכיפות ומגדל הפעמונים המקורי של הכנסייה נהרסו בשנים הראשונות בתקופת השלטון העות'מאני, גרם מדרגות מוביל אל קבר לזרוס . הכנסייה היא גם ביתם של ציורים מרשימים . מעבר לחצר מהכנסייה נמצא המוזיאון הביזנטי, המחזיק באוסף של תשמישי קדושה וחפצי אמנות .

מנזר סטרובוני ( Stavrovouni Monastery )

מנזר Stavrovouni ממוקם על ראש גבעה סלעית בגובה של 750 מטרים ליד הכפרים Kornos, Pyrga ו Klavithia במחוז לרנקה. 

מנזר Stavrovouni מהשנים 327-328.  היה מרכז דתי חשוב מהמאה ה-4. אזור זה שימש  בטקסים דתיים מקומיים. בתקופה של קפריסין בשליטה יוונית-רומית, הפסגה כאן היוותה מקדש לכבוד האלה אפרודיטה.

בשנת 327 לספירה, הקיסרית הלנה (אם לקיסר קונסטנטינוס) נתנה חסות לבניית מנזר זה כדי לתפוס את מקום המקדש והשאירה שבר של הצלב הקדוש ברשותם של נזירי המנזר. במהלך ההתקפות הערביות של המאה ה-15, המנזר המקורי נשרף עד היסוד, והמבנה הנוכחי הוא מהמאה ה-19.

St. Hilarion Castle טירת סנט הילריון

הטירה יושבת ליד המעבר מניקוסיה לקירניה, היא אחת האטרקציות הפופולריות באי, אמנם מה שנותר מהטירה העתיקה אלה בעיקר חורבות, אך עדיין מדובר בחורבות הטירה היפות ביותר בים התיכון הממוקמת במעלה הר. סנט הילריון היא מעוז צלבני ישן . בצפון קפריסין יש שלוש חורבות טירה מרכזיות, אבל סנט הילריון היא ללא ספק השמורה ביותר,החדרים ששרדו מתפתלים במעלה ההר, תוכלו לחקור את מבני הטירה ,צריפים ואורוות חיילים,שרידי מגדלים, דירות מלכותיות וקפלות.

המבנה נבנה על ידי הביזנטים, הוא הוגדל כאשר בית לוסיניאן שלט בקפריסין. עד שהוונציאנים השתלטו על מה שהיא כיום קירניה, כוחות נסוגו מהטירה וחלקים ממנה פורקו.

הטירה עצמה יושבת גבוה על גבי רכס הרים, עם שלוש יחידות הגנה עיקריות בגבהים שונים. אחת מהקירות החיצוניים של הטירה השתמרה היטב. אזורים רבים של מגורי המגורים והמגדלים לשעבר במפלסים התחתונים מציגים את הגודל המקורי של הביצור.

הטירה נשארה שקטה במשך שנים, עד המאה ה-20. ב-1974, במהלך פלישת הכוחות הטורקים לקפריסין לאחר הפיכה של היוונים. הטירה היוותה מקום קרב ליד המעבר בין קירניה לניקוסיה.

turkish part - beautiful Kyrenia town. View of old port
turkish part - beautiful Kyrenia town. View of old port

מטבע קפריסין

המטבע שנמצא בשימוש ברובו ברפובליקה של קפריסין הוא האירו. רוב קפריסין אימצו את זה כמטבע הרשמי שלהם החל מה-1 בינואר 2008 במקום הלירה הקפריסאית שהשתמשה בה בעבר. עם זאת, צפון קפריסין משתמשים במטבע משלהם – הלירה הטורקית החדשה. רוב הבנקים ברחבי המדינה יספקו חליפין עבור כל המטבעות העיקריים של מזומן או המחאות נוסעים, כולל יורו, דולר אמריקאי, לירה בריטית, לירה טורקית ולירות קפריסין.

נהיגה בקפריסין

הנהיגה היא קפריסין עומדת בתקן הבריטי הבריטי של שמירה על הצד השמאלי של הכביש.קפריסין לא ידועה באיכות הכביש ,שכן כבישים רבים מכוסים בעפר, לא אחידים ומפותלים באופיים.

האקלים הפוליטי של קפריסין

החלק הצפוני של קפריסין נכבש על ידי טורקיה, המכנה את עצמה הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין. מאז 1974, צפון ודרום קפריסין נותרו מפוצלים בעקבות הפלישה הטורקית לצפון בתגובה להפיכה צבאית שנתמכה על ידי ממשלת אתונה.

כעת חלקו הצפוני של האי מיושב ברובו על ידי קפריסאים טורקים; בעוד שחלק דרומי (שני שלישים) מיושב על ידי קפריסאים יוונים. 

המחיצה מוקמה במשך שנים במורפו דרך ניקוסיה לפמגוסטה, הופרדה פיזית על ידי אזור חיץ של האו"ם (או"ם) המכונה "הקו הירוק".

בעוד היחסים בין הקפריסאים היוונים לקפריסאים הטורקים עדיין מתוחים, והכיבוש הטורקי נחשב לבלתי חוקי, היחסים השתפרו בשנים האחרונות. בשנת 2008 נהרסה החומה המפצלת את שני צידי האי ורחוב לדרה, אותה החומה נפתחה מחדש, אך עדיין במעבר מצד אחד לצד השני, תהיו כפופים לבדיקות דרכון.

כיום נמשך המחלוקת הפוליטית ארוכת השנים בין צפון ודרום קפריסין. עם זאת, המתח ירד משמעותית ומעברי הגבול חלקים למדי.

שפה מדוברת

השפות הרשמיות של קפריסין הן יוונית וטורקית.בשל חלוקת הגבול של המדינה, יוונית מדוברת ברובה בחלק הדרומי של האי וטורקית משמשת בעיקר בחלק הצפוני של המדינה. בתור מושבה בריטית לשעבר, גם אנגלית מדוברת באופן נרחב במדינה, ותמצאו ששלטי הרחוב הם בדרך כלל ביוונית או טורקית ואנגלית (תלוי באיזה צד של האי אתם נמצאים).

מזג האוויר בקפריסין

קפריסין ממוקמת במזרח הים התיכון, דרומית  לטורקיה , מצפון  למצרים  ודרום מזרחית ליוון . קפריסין נהנית מאקלים ים תיכוני שטוף שמש  במהלך רוב השנה, למעשה היא מהאזורים החמים ביותר של הים התיכון, הדבר מורגש בעיקר במהלך אמצע חודש יולי ובחודש אוגוסט וכן במהלך חודש ספטמבר החום הכבד עדיין לא נשבר.

האקלים הים תיכוני מאופיין בקיץ ארוך ויבש , אבל החורף הוא מתון למדי. עונות הסתיו והאביב הן בדרך כלל קצרות ובהן מתקיים מזג האוויר האידיאלי, 

קפריסין נמצאת תחת השפעת לחץ נמוך מהשקע היבשתי הגדול שמרכזו בדרום מערב אסיה. כתוצאה מכך בקיץ החום כבד ומעיק . החורף סביב החוף מתון , שלג נצפה רק בגבהים  ונדיר מאוד באזורים הנמוכים.

קפריסין שטופת שמש לאורך כל השנה. גם בחורף תצפו  לשש שעות שמש במהלך היום ושלוש עשרה שעות שמש באמצע הקיץ. טמפרטורות הים חמות במיוחד במהלך הקיץ, אך קרירות יחסית מדצמבר עד תחילת מאי. 

הקיץ היא העונה הפופולרית ביותר לתיירות בגלל החום והשמש האינסופיים שלה. אם אינכם חובבי טמפרטורות גבוהות אז עדיף לבקר בקפריסין בעונת מעבר  מחוץ לעונה, במיוחד באביב, כאשר מזג האוויר שמשי אך לא חם מדי והאי בשיא פריחתו. הסתיו הוא גם זמן מהנה לביקור, אם כי הטבע יבש והפריחה מגיעה דווקא לאחר חודשי החורף הגשומים ולכן הנופים פחות ירוקים בסתיו. 

הטמפרטורה בקפריסין באמצע החורף יורדת לממוצע של 17 מעלות צלזיוס, מה שיכול להרגיש חם כשהשמש זורחת במשך 6 שעות ביום בדצמבר ובינואר. עם זאת, הרוח נושבת מעל 8 קמ"ש.

ישנם שני רכסי הרים באי, הרי הטרודוס המכסים את רוב דרום מערב האי ומגיעים כמעט עד 2000 מ', ורכס הרי קירניה בצפון מרכז קפריסין. הטמפרטורות הקרירות יותר נמדדות בהרים , אך ההרים גורמים גם לשינוי בכמות הגשמים ברחבי האי. הם מגנים על המישור המרכזי מפני גשם,.

בהרי קפריסין רואים מזג אוויר קריר ורטוב יותר משאר האי וככזה הוא מיוער עבות בעצי אורן וארז. כמות המשקעים עדיין נמוכה בקיץ, אך היא אינה יבשה אחידה כמו בחוף או במישור המרכזי. בחורף ההרים רואים שלג בשפע. קירניה רואה כ-500 מ"מ של משקעים מדי שנה ואילו במסיף הטרודוס רואים כ-1100 מ"מ בגלל גובהו הרב.

ההר הגבוה ביותר של הרי הטרודוס הוא הר האולימפוס, השלג הרב אומר שיש למעשה אתר סקי בהר האולימפוס, עם עונת סקי שנמשכת בין ינואר לאפריל.

Protaras. Cyprus. Kalamis. Paralimni harbor top view
Protaras. Cyprus. Kalamis. Paralimni harbor top view

היין הקפריסאי

לקפריסין יש היסטוריה ארוכה של ייצור יין, הודות לתקופתה תחת שלטון לוסינן (במקור הצלבני הצרפתי). עיקר היין שלה מיוצר במחוזות למסוס ופאפוס על ידי ארבעה יקבים גדולים (ETKO, KEO, LOEL ו-SODAP). ללא ספק הזן המפורסם ביותר הוא יין Commandaria, יש מגוון של יינות אדומים, לבנים ורוזה, החל מיבש מאוד ועד מתוק מאוד, ברוב היקבים יש טעימות, תוכלו לצאת לסיור וללמוד על יין קפריסאי במוזיאון היין של קפריסין .

חיי לילה בקפריסין

חיי הלילה של קפריסין תוססים ומסיבות חוף מושכות אלפי תיירים מדי שנה. בכל הערים יש שפע של טברנות עם אוכל ומוזיקה מסורתיים, ריקודים מועדוני לילה וברים עם אלכוהול, הופעות חיות ועוד.

מוקד המסיבות העיקרי  בקפריסין היא איה נאפה, הידועה בעולם  במסיבות הפרועות עם תקליטנים בינלאומיים וסצנת חיי לילה מהבולטות בעולם, לימסול לא הרחק ממנה  מתפארת בחיי הלילה, אחריה תמצאו חיי לילה גם  בפאפוס, לרנקה, פרוטאראס וניקוסיה. 

בקיץ,  תמצאו בחופים בידור ללא הפסקה עם ריקודים על שפת המים, אוכל ומשקאות , אקלים נעים ומועדונים פאנקיים , מסעדות ובתי קפה טרנדיים בנמל , יש אפשרויות אינסופיות לבילוי בחיי הלילה של קפריסין. ברים ופאבים בקפריסין פתוחים עד השעה 02:00 לערך, בעוד שמועדוני הלילה בקפריסין ממשיכים לפעול עד לשעות המוקדמות של הבוקר.

כמו המסעדות בקפריסין שמתחילות להגיש ארוחת ערב מאוחר ממה שאתם מורגלים באירופה, כך גם בכל הנוגע למועדוני הלילה, הם מתחילים לפעול סביב חצות ואפילו בשעה 1:00 המועדונים מכניסים מבקרים. בקפריסין תמצאו ברים שונים שמתחרים ביניהם במוזיקה כדי למשוך קהל. המועדונים בדרך כלל נסגרים בסביבות 5 בבוקר, אבל חלקם לא יסגרו עליכם את הדלתות אפילו עד 7, או אפילו 8 בבוקר.

אזור איה נאפה הוא איזור המסיבות עם חוף ים אטרקטיבי , ישנן אפשרויות רבות לרקוד עד הזריחה. איה נאפה היא בית  למועדונים החמים ביותר בקפריסין וקנתה שם עולמי המתחרה באיביזה.

פאפוס מציעה מספר לא מבוטל של ברים ומועדונים, עם ניחוח תיכוני. סעודה בפאפוס, עם פירות ים טריים ומוזיקה משובחת הפכה את פאפוס ליעד פופולרי בקפריסין.

חיי הלילה המרגשים של לימסול  לא מתחרים באלה של איה נאפה. זה המקום ללכת אליו לצורך בילוי יותר רגוע ונעים, תוכלו למצוא בר להירגע בו, מועדון לילה או מסעדה  מול הים, המציעה אווירה שלווה עם בריזה נהדרת תחת כיפת השמים עם תפאורה ותאורה רומנטית.

הרבה דיסקוטקים ומועדוני לילה מארגנים לעתים קרובות לילות או אירועים עם תקליטנים בינלאומיים, אירועים אלו מתקיימים בעיקר מיוני עד סוף אוגוסט (כמה מאפריל עד סוף נובמבר).

הרבה מועדונים מספקים כניסה חינם לאנשים שמגיעים לאורך כל שעות הפתיחה כמו גם בחורף ועונות המעבר, אך בעונת הקיץ , לאור הביקוש הגבוה וכמות התיירים הפוקדים את הערים והמועדונים,  ניתן לחייב אתכם לשלם עד עשרים וחמישה אירו עבור כניסה בלבד, בהתאם לאירוע.

לכל מועדון ב-AYIA NAPA יש כמה יחסי ציבור שמחלקים כרטיסים זולים או הנחות על אוכל ושתייה. 

חוף ניסי - החוף הפופולארי בקפריסין

חוף ניסי הוא החוף הפופולרי ביותר באזור איה נאפה וכנראה המוכר ביותר באי קפריסין והוא העמוס ביותר.החוף משתרע על פני 500 מטרים, בקצה האחד תמצאו את מסיבות החוף התוססות עם תקליטנים, ובקצה השני תמצאו בתי קפה. הוא מורכב מ-2 חופים מקשרים, אחד ארוך ותוסס, השני קטן ושקט יותר. בחופים יש חולות זהובים והמים נקיים וצלולים.

ניתן ליהנות ממגוון ספורט ימי לרבות פדלים, מצנחי רחיפה ומתנפחים. ניסי פירושו ביוונית אי קטן ואכן ישנו אי קטן שאליו ניתן להגיע במהלך הקיץ בהליכה במים הרדודים.

לחוף ניסי ניתן להגיע דרך שביל החוף העובר מהנמל או בכביש לאורך שדרת ניסי. הוא נמצא במרחק של כ-30 דקות הליכה ממרכז העיר, הקצה המזרחי של החוף שקט ומרגיע למדי, לעומת זאת בקצה השני נמצא בר החוף של Nissi Bay אשר מושך קהל  והוא פתוח עד לשעות הקטנות של הלילה, כולל תקליטנים,מסיבות קצף, מסיבות חוף ואירועים אחרים. 

בחודשי השיא תוכלו לצפות למוזיקה רועשת, יש בו מבחר של מקומות לאכול ולשתות, כולל כמה מסעדות חוף אלגנטיות ויוקרתיות ובר טרקלין. יש מגוון ספורט מים, לרבות אופנועי ים, סירות בננה ,הוא מתהדר גם במרכז צלילה, מגרש כדורעף וכמובן שירותים, מקלחות וחדרי הלבשה. 

המסיבות בבר Nissi Bay Beach Bar, נערכות מדי יום ממאי עד אוקטובר, כוללות כמה מהדיג'יי הידועים ביותר של איה נאפה, כמו גם אמנים אורחים וסלבריטאים. צפו להופעות אורח מיוחדות, תחרויות ריקודים ועוד.

חוף ניסי מציע גם מקומות חניה בשפע, שירותים ומלתחות, לצד ברים ומסעדות עם נוף לאוקיינוס. כאן תמצאו חוף סואן של אנשים, מיטות שיזוף, שמשיות ומצנחי רחיפה, גולשי מים וגולשי רוח, אם אתם מחפשים חיי לילה, תמצאו בו אינספור של ברים תוססים וטברנות על החוף.

אם אתם מחפשים בילוי שקט, קחו את שביל ההליכה או האופניים אל חוף מאקרוניסוס, רצועת חוף חולית מפוארת באורך של כחצי קילומטר ,שם תמצאו גם את קברי מקרוניסוס מהתקופה הרומית הקדומה.

חוף אפרודיטה - אלת האהבה

חוף אפרודיטה הידוע גם בתור סלע אפרודיטה. האגדה מספרת שאלת האהבה הגיחה מהמים אלפי אנשים נוהרים לאזור מדי שנה כדי להציץ בסלע .

בחוף יש חלוקי נחל מציע ושפע של מקום להירגעות. חוף אפרודיטה מחובר לפאפוס ולימסול דרך כביש חוף ארוך.

החוף הזה הוא אחד הפופולריים ביותר של האי. מטיילים נוהרים לכאן, במיוחד כשהשמש שוקעת – השקיעות כאן קסומות. מוקד החוף הוא, ללא ספק, סלע אפרודיטה, שהוא יצירת טבע מפוארת , יש טברנה בקרבת  החוף ובלילה היא מרקידה ומאכילה מקומיים ותיירים.

שאלות נפוצות של מטיילים על קפריסין

קפריסין  היא יעד פופולרי לחופשה עבור הישראלים, הן בשל הקרבה  והטיסה הקצרה והן משום שיש לה הרבה מה להציע, מהאתרים העתיקים והארכיאולוגים , הטברנות והמטבח המקומי, האקלים הסוב-טרופי וימים אינסופיים של שמש קיצית, אחת האטרקציות המרכזיות הם החופים החוליים או הסלעיים ומפרצים מוגנים – חלקם שקטים ומבודדים, אחרים שוקקים ועמוסים בתיירים.

מאזורי שימור מבודדים ועד מפרצים שוקקים ידידותיים למשפחות או חופים בהם נערכות מסיבות.

קפריסין היא האי השלישי בגודלו בים התיכון, ויש בו מגוון גדול של חופים עטורי דגל כחול.  המכירים באיכות הסביבתית ובניקיון המים של אתרי הרחצה, חופי קפריסין מדורגים בדרך כלל בדירוג גבוה בהשוואה לחופים אחרים באירופה.

המסעדות  הפופולריות ביותר הן הטברנות המסורתיות (עדיין האופציה היחידה באזורים כפריים רבים), לאלה הצטרפו שלל מסעדות המציעות מטבחים מכל העולם: מסעדות איטלקיות, צרפתיות, סיניות, הודיות, יפניות, תאילנדיות, לבנוניות, מקסיקניות, רוסיות ,מזון מהיר ו"מטבח בינלאומי" תמצאו רשתות מזון מהיר כמו פיצה האט, מקדונלד'ס ו-KFC, גודי'ס. המסעדות הקפריסאיות נמצאות בדרך כלל בבעלות מקומית.

קופפיה Koupepia (עלי גפן ממולאים) וגמיסטה gemista

אחד המאכלים היווניים והקפריסאים המוכרים ביותר הם הממולאים ובפרט עלי גפן ממולאים, שהפך כמעט למאכל הלאומי המזוהה והמובהק ביותר. זוהי כמובן מנה המוכרת היטב לחיך הישראלי, הקפריסאים משתמשים בבשר טחון, אורז, בצל, עגבניות ותערובת עשבי תיבול כדי להכין את הקופפיה. הם מכינים את המילוי ואז עוטפים את המילוי בזהירות בעלי גפן טריים, מלאכת הגלגול עדינה ודורשת מיומנות. מנה זו, פופולרית ברחבי יוון, טורקיה והמזרח תיכון. קופפיה מיוצרות בדרך כלל במנות גדולות וניתן להקפיא אותן כדי ליהנות ממנה במועד מאוחר יותר – המנה נמצאת בתפריט של כל סבתא קפריסאית. 

מלית הירקות, המכונה ג'מיסטה , היא מנה קפריסאית מסורתית ארוכת שנים בה מבשלים פלפלים, עגבניות, בצל, קישואים ופרחי קישואים וממלאים אותם בתערובת בשר ואורז או כל אחד מהם בנפרד.

אחרי שמבשלים את הירקות אפשר להזליף עליהם שמן זית ולהכניס אותם מעט לתנור לקבלת קריספיות וזה ללא ספק מעדן.

House of Dionysus בית דיוניסוס

בית דיוניסוס נותר החלק המתויר ביותר באתר הארכיאולוגי מכיוון שהוא מכיל את הדוגמאות הטובות ביותר של אמנות פסיפס מורכבת. הבית נקרא על שמו של האל דיוניסוס שדמותו מתנוססת ברבים מהפסיפסים ברחבי הבית, שמתארים בעיקר סצנות מהמיתולוגיה היוונית.

בית דיוניסוס הוא היהלום שבכתר של הפארק הארכיאולוגי של פאפוס – אוסף משובח של פסיפסים שמורים היטב. הוא האתר הגדול ביותר באתר הנופש של פאפוס , מכיל אוסף מדהים של רצפות פסיפס צבעוניות.

האזור נחפר על ידי מחלקת העתיקות של קפריסין והיה הבית הראשון עם רצפות פסיפס שהתגלה בפאפוס. הבית מורכב מאטריום עם בריכת גן וכארבעים חדרים מכל צדדיו. כל החדרים והאולמות המשותפים מסביב לאטריום מרוצפים ברצפות פסיפס. ליד האטריום התגלה פסיפס חלוקי נחל המייצג את המפלצת סקילה. זוהי רצפת הפסיפס העתיקה ביותר בקפריסין, השייכת לבניין קודם שנמצא מתחת לבית דיוניסוס, מהתקופה ההלניסטית הקדומה.

סצנות רבות  מייצגות את דיוניסוס, במקום הבולט ביותר מיוצג ניצחון דיוניסוס. ברצפת חדר הקבלה מיוצגת סצנת וינטג' גדולה ואילו סדרה של סצנות ציד מיוצגת בקומות בשלושה צדדים של האטריום. חדרים אחרים של הבית מעוטרים בסצנות המתארות את היפוליטוס,זאוס , נרקיס והאנשה של ארבע העונות. לבסוף, חדרים אחרים מעוטרים בקומפוזיציות גיאומטריות ססגוניות ומוטיבים דקורטיביים אחרים.

חלק מהאתר הארכיאולוגי הגדול יותר של פאפוס ,מכיל את השרידים של פאפוס העתיקה, האזור הוא ביתם של מגוון חורבות יווניות-רומיות, כמו גם כמה בתי פסיפס אחרים שנמצאו בחפירות הנמשכות עד היום.

לחזור למשהו ספציפי?

 

חוויה בקפריסין מתחילה כאן

error: תוכן זה מוגן !!

מחכים לכם בפייסבוק!