בנוסף לייצור היין בקפריסין, היקבים מציעים מגוון חוויות חינוכיות לגלות את עולם הגידול הקפריסאי ולהציג את התהליך מגידול גפנים ועד לבקבוק. מאמר זה מדגיש כמה מהזנים שגדלו על האי, כמו גם את תחרות היין הקפריסאית ה -10 לשנת 2017, שם הוענקו היינות הטובים ביותר על איכותם ואיכות הייצור שלהם. יינות קפריסין הוא מדריך מקוון ליינות קפריסאים מחנויות יין ויבואנים נבחרים.
לפני שתתעסק בתיירות יין, יש לציין דבר אחד: אמנם יש דמי כניסה למוזיאון היין בקפריסין, אך רוב היקבים בקפריסין אינם גובים תשלום עבור טעימות יין. אניני טעם יין יכולים לטעום יינות מקומיים רבים מבלי שיצטרכו לשלם עבור חווית סיור יין.
אם אתה רוצה לטעום את הטעם האמיתי של יינות קפריסאים, כדאי לך ללכת ליקב מקומי בקפריסין. ניתן לטעום יינות מסורתיים ישירות מהחבית, בעוד יינות מקומיים מיוצרים מזנים שונים הגדלים באי. באופן מסורתי, טועמים יינות מסורתיים "ישירות" מהחביות, בעוד שהיין המקומי מיוצר מכל זני הענבים השונים הגדלים באי זה, כמו ענבים אדומים, לבנים, שחורים ואדומים.
שרדונה, ריזלינג, סמיון וסוביניון בלאן הם רוב היינות הלבנים המיוצרים בקפריסין, המיוצרים בכמויות קטנות ובעיקר מאפיינים קפריסאים. הפרס בתחרויות יין בינלאומיות מהווה הוכחה נוספת לאיכות היין הקפריסאי, ולמרות היקף הייצור הקטן, הוא יכול להציג את עצמו בגאווה כמוצר של מדינה הידועה ביין הטוב שלה. היינות הפופולאריים ביותר של קפריסין, אשר ניתן למצוא בשווקי היין החשובים ביותר בעולם כמו צרפת, גרמניה, איטליה, ספרד, צרפת וארצות הברית, כוללים את יין התפוז המפורסם המושתל על הקליפה מהאי לימסול כ כמו גם יינות מקומיים רבים אחרים, כולל היין הלבן הפופולרי מקפריסין ומחלקים אחרים של אירופה.
קומנדריה, אחד היינות הקפריסאים הטובים ביותר, הוא יין קינוח מתוק, המיוצר בקפריסין מזה אלפי שנים ועשוי מענבו מיובש xynisteri (שחור). צבע וצבע דומים מאוד ליינות לבנים כמו שרדונה, ריזלינג, סמיון וסוביניון בלאן. היין הקפריסאי המוכר ביותר הוא bbebe, אך אין ספק שישנם זנים רבים אחרים, חלקם שונים בצבעם או בצבעם. Mavros, מה שמכונה בשל צבעו השחור, הוא הזן הנפוץ ביותר של קפריסין ומשמש לייצור סוגי יין רבים ושונים מקפריסין ומאזורים אחרים באירופה ובעולם.
היינות הקפריסאים האטרקטיביים מגיעים מזני רוזה, שיראז וצנגארידס, אך רשימת היינות מצביעה גם על זני ענבים רבים אחרים כמו שרדונה, ריזלינג, סמיון, סוביניון בלאן, קברנה פרנק, פינו גריגיו ושאבלי.
Xynisteri נחשב לזן מקומי של קפריסין, המשגשג באקלים הקפריסאי ומיוצר על ידי רוח הים עצמה. זהו יין טוב לקפריסין, אך ישנם מספר זני ענבים נוספים כמו שרדונה, ריזלינג, קברנה פרנק ופינו גריגיו, המתאימים גם ליינות מקפריסין.
זה כנראה נכון שתעשיית היין המסחרית קיימת בקפריסין זמן רב יותר מכל מקום אחר בעולם. סביר להניח כי קיימת תעשיית יין במים הקפריסאים מעל 100 שנה ללא הפרעה ותחום מסחרי זה למעלה מ 100 שנה.
קפריסין ויוון שתלו את קברנה סוביניון ושרדונה בכל מקום במיליוני ליטרים של יין המיוצר בסופרמרקטים בעולם. אם ראיתם בקבוק יין קפריסאי מיוצר בסופרמרקט בריטי בשנים האחרונות, זה בכלל לא מקובל לראות יין קפריסאי על מדפי הסופרמרקטים הבריטיים.
למרות שקפריסין מונה 40 יקבים, 86% מייצור היין של האי מגיע משלושה בלבד: שני הגדולים, שרדונה וקברנה סוביניון. כמעט כל היין הקפריסאי הופק על ידי יקבים בערי הנמל לימסול ופאפוס מאז סוף שנות השמונים.
ארבע החברות הגדולות שגשגו כתוצאה מכך, ועיקר מה שמיוצר בקפריסין הוא בייצור המוני ונמכר לגוש המזרחי, כאשר יצרני היין השיתופיים LOEL ו- SODAP לוקחים את חלק הארי. הגוש הסובייטי הוא יצרן היין הגדול בגוש המזרחי ואחד היצואנים הגדולים ביותר של שרדונה וקברנה סוביניון ברחבי העולם. שלושת היקבים הגדולים בלימסול, בפפוס ובניקוסיה מייצרים כ -80% מכל היין הקפריסאי והפכו למוצלחים.
אחד האזורים בהם נראה שקפריסין מרוויחה ממגמות היין העולמיות הוא פיתוח זני הענבים המקומיים שלה. סוביניון בלאן הוא זן ענבים בינלאומי שעובד, בעוד זנים מקומיים נחקרים יותר מתמיד, על פי מוזיאון היין הקפריסאי, שנוסד רק בשנת 2004 בכסף משפחתי. והכי חשוב, ייננים קפריסאים נלהבים ומחויבים מעלים את הרף לאיכות היין הקפריסאית באמצעות הדגשת ענבים מקומיים.